Historia

Hallagården har en lång historia då vi vet att gården fanns här på 1600-talet. Då var boningshuset bara en våning som under 1700-talet byggdes på med övervåning. Detta kan man se genom att fönstren skiljer sig i storlek. På 1600-talet var det skatt på fönster och därför hade man inte råd att ha så stora fönster. Men på 1700-talet ändrades förutsättningarna och fönstren blev större.

The story of

Hallagårdens Djurpark

Att öppna och ha en djurpark är inte alltid det lättaste och ni skall här få ta del av den historien

Vi som driver  Hallagårdens Djurpark, café och B&B heter Johan och Gunilla. Och vi skall nu berätta en liten historia för er hur det är att få visa djur offentligt.

Det började med att vi ville visa de djur som ger ull till det garn som säljs i handelsboden. Men eftersom man inte får visa djur för allmänheten enligt Jordbruksverket så ansökte vi om tillstånd. 

Efter mycket pappersexercis så fick vi tillstånd och då var djurparken endast 1 hk stor. Vi hade mini-grisar, gäss, ankor, får, angoragetter och angorakaniner. Vi ville även visa våra silkeshönor, men de var tvungna att ha det 10 ggr så stort som kaninerna så det var omöjligt för oss i början. En kanin skall ha 5 kvm och där får det vara 5 kaniner! Medan en höna måste ha minst 50 kvm inomhus och 100 kvm utomhus. Att man sedan får ha fler hönor på den ytan går bra, men den måste vara så stor från början även om de bara är två stycken! Men nu är hönshuset klart och vi kan äntligen visa våra höns!

Idag är djurparken 8 hektar stor och det har kommit till många andra djur. Välkomna!

Storyline

Familjen Molin köpte ett förfallet Hallagården och började restaurera

Våffelbruk startade vid Hallagården och håller på till 1979.

Logdans startar och håller på i några år. I dag har vi inte logdans.

Grönsaksodling startar vid Hallagården

Café och butik startar igen

Turridning med Islandshästar startar och håller på fram till 2008. Nu finns inga Islandshästar på gården. Men i djurparken finns mini-shetland samt en massa andra djur.

B&B öppnar

Djurparken öppnar den 14 juni och byggs ut varje år.

Varukorg